نوروفیدبک چیست؟

سایت برترین ها

مغز از میلیاردها میلیارد سلول تشکیل شده است که به آنها نورون می گویند. این نورنها کل سیستم بدن ما را کنترل کرده و مغز را تبدیل به مرکز فرماندهی می کنند. نورونها برای انجام امور مختلف مثل توجه، یادگیری، انجام کار، مدیریت هیجان، شنیدن، صحبت کردن… باید با هم ارتباط برقرار کنند. این پیام ها به شکل الکتریکی و شیمیایی رد و بدل می شوند.”اگر رد و بدل شدن این ارتباطات دچار مشکل شود آنوقت ما مشکلات مختلفی پیدا می کنیم. دچار مشکل توجه می شویم، فراموشکار می شویم، پرخاشگر یا افسرده می شویم و آن بازدهی لازم را نداریم. پس بی نظمی در مغز مشکلات ما را به وجود می آرود.

 پاسداران، بوستان نهم (جعفری) ، پلاک ۱۱۹، ساختمان پزشکان میلاد، طبقه چهارم، واحد ۱۹ مسیریابی 

 ۰۹۲۱۳۸۰۱۱۲۰

همان طور که گفته شد مشکلات مختلف فرد را می توان کارکرد نا مناسب سلولهای مغزی یا همان نورونها در نظر گرفت. این کارکرد نامناسب را می توان به شکل فعالیت افزایش یافته و یا کاهش یافته امواج مغزی مختلف دید.
بنابراین تنظیم امواج مغزی می تواند بهبود فرد را به دنبال داشته باشد. یکی از روشهای بسیار موثر بهبود عملکرد مغز از طریق تنظیم امواج مغزی، نورفیدبک است.

در روش نوروفیدبک بسته به هدف و مشاهدات نقشه مغزی، الکترودهایی به سرو گوش فرد وصل می شود. سپس این الکترودها به دستگاه متصل می گردد. درمانگر و مراجع هر دو می توانند بر روی صفحه نرم افزار بیوسیس فعالیت مغز را به شکل امواج مغزی، نمودار وگراف مشاهده کنند. درمانگر تنظیمات خاصی را بر روی صفحه انجام می دهد.
الکترودها فعالیت الکتریکی مغز فرد را ثبت و در قالب امواج مغزی (دراغلب موارد به شکل شبیه‌سازی شده در قالب یک بازی کامپیوتری یا فیلم ویدئویی) به او نشان می‌دهند. در این حالت پخش فیلم یا هدایت بازی کامپیوتری بدون استفاده از دست و تنها با امواج مغزیِ شخص انجام می‌شود.

نوروفیدبک

به این شکل فرد با دیدن پیشرفت یا توقف بازی و گرفتن پاداش یا از دست دادن امتیاز یا تغییراتی که در صدا یا پخش فیلم به وجود می‌آید، پی به شرایط مطلوب یا نامطلوب امواج مغزی خود برده و سعی می‌کند تا با هدایت بازی یا فیلم، وضعیت تولید امواج مغزی خود را اصلاح کند.

مطالعات درباره نوروفیدبک تقریباً از دهه ششم قرن بیستم میلادی آغاز شده‌است و هنوز هم یکی از حیطه‌های فعال پژوهشی در علوم مغز است.

در نمودار زیر می توانید مطالعات انجام شده در این زمینه را در 20 سال گذشته مشاهده کنید.

نوروفیدبک دارای انواع مختلف نوروفیدبک کلاسیک، نوروفیدبک SC و لورتا نوروفیدبک است. در مرکز پارند بسته به نیاز فرد از یکی یا ترکیبی از آنها استفاده می شود.

 پاسداران، بوستان نهم (جعفری) ، پلاک ۱۱۹، ساختمان پزشکان میلاد، طبقه چهارم، واحد ۱۹ مسیریابی 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا