موش آزمایشگاهی به جفت های بی هوش خود کمک اولیه می دهند

تیم عصبشناسی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که برای انجام تحقیقات خود موشهای زیادی را بیهوش میکند، متوجه شد که گاهی اوقات، وقتی یک موش بیهوش را در قفس خودش میگذارند، جفتی که با او در قفس قرار دارد شروع به رفتار عجیبی میکند و اطراف صورت موش بیهوش را بو کشیده و گاز میگیرد.
از نظر پژوهشگران رفتار این موشها به گونهای است که گویا سعی میکنند با کمکهای اولیه، شریک بیهوش خود را احیا کنند.
البته چنین رفتارهایی در گونههای دیگری از حیوانات از جمله فیلها یا دلفینها نیز دیده شده که به اعضای ناتوان گروه کمک میکنند؛ اما به گفته «لی ژانگ» از پژوهشگران این مرکز، در حالی که چنین رفتاری در موشهای سایر مراکز نیز دیده شده، محققان هرگز این موضوع را مورد مطالعه قرار ندادند.
لی ژانگ و همکارانش همچنین متوجه شدند وقتی جفت حاضر در قفس این رفتارها را نشان میدهد، موش بیهوش زودتر وارد مرحله بهبودی پس از بیهوشی میشود.
در گزارشی که پژوهشگران در مجله «ساینس/Science» نوشتند، آمده است که نورونهای اکسی توسین، که زیربنای رفتارهای کمکی در طیف وسیعی از گونهها هستند، به فعال کردن رفتارهایی «شبیه به احیا» در موشها کمک میکنند.
جیمز بورکت، عصبشناس دانشگاه تولدو که در این مطالعه شرکت نداشت، میگوید: «از نظر من، این رفتار بسیار شبیه رفتاری است که من آن را انگیزه نوعدوستی مینامم.»
با این وجود او تاکید دارد که «ما فقط با اتکا به مشاهداتمان نمیتوانیم نتیجه بگیریم که این موشها قصد کمک دارند. ما فقط میدانیم که آنها در مقابل یک حیوان نیازمند پاسخی نشان میدهند و رفتاری را انجام میدهند که به نفع آنهاست.»
منبع: وبسایت یورونیوز