درمان گیاهی زخم های اورانگوتان

سایت برترین ها

دانشمندان می‌گویند در جنوب شرقی آسیا اورانگوتانی را مشاهده کرده‌اند که برای معالجه زخم خود از یک گیاه گرمسیری در طبیعت به عنوان پماد استفاده کرده است.

آنان دیدند این اورانگوتان بالغ نر، که «راکوس» نام دارد، برگ‌های یک گیاه دارویی را می‌جود و سپس با استفاده از انگشتان خود، خمیر آن را روی زخمی که در گونه راستش بود فشار می‌دهد تا مانند بانداژی موقت ناحیه آسیب‌دیده را بپوشاند.

این گیاه که «آکار کونینگ» نام دارد، دارای خواص ضدباکتریایی است و توسط مردم محلی در جنوب شرقی آسیا برای درمان درد و کاهش التهاب استفاده می‌شود. با این حال این برای اولین بار در حیات وحش است که دیده می‌شود یک حیوان از گیاه جهت معالجه خود استفاده می‌کند.

تحقیقات قبلی چندین گونه از میمون‌های بزرگ را ثبت کرده‌اند که در جنگل‌ها برای درمان خود به دنبال دارو می‌گردند، اما دانشمندان هنوز ندیده بودند که حیوانی با خود به این شکل رفتار کند.

ایزابل لامر، زیست شناس در موسسه رفتار حیوانات ماکس پلانک در آلمان و یکی از نویسندگان این مقاله، در این باره گفت: «این اولین بار است که ما یک حیوان وحشی را می‌بینیم که یک گیاه دارویی کاملاً قوی را مستقیماً برای درمان زخمش به کار می‌گیرد.»

این رفتار جالب اورانگوتان در سال ۲۰۲۲ توسط اولیل ازهاری، محقق میدانی حیات وحش، در منطقه مدان اندونزی ثبت شد. عکس‌ها نشان می‌دهند که زخم حیوان در عرض یک ماه بدون هیچ مشکلی بسته شده است.

دانشمندان از سال ۱۹۹۴ اورانگوتان‌ها را در پارک ملی « کوه لوسر» در شمال سوماترا در اندونزی زیر نظر دارند، با این حال قبلاً چنین رفتاری را ندیده بودند.

جاکوبوس دی‌رود، زیست‌شناس در دانشگاه اموری، با بیان اینکه این حرکت اورانگوتان یک «خوددرمانی» بوده است گفت: «این یک مورد تک و منفرد است. اما اغلب ما با یک مشاهده، شروع به دانستن درباره رفتارهای جدید می‌کنیم.»
منبع: یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا