کشف دیوارنگاره های رنگی 4300 ساله در مصر
باستانشناسان آلمانی و مصری در مقبرهای در گورستان «دهشور» در ۴۰ کیلومتری جنوب قاهره دیوارنگارههای رنگارنگی را یافتهاند که میگویند قدمت آنها به بیش از ۴ هزار سال پیش بازمیگردد.
دهشور، در کرانه غربی رود نیل و در مجاورت پایتخت باستانی ممفیس، به خاطر وجود هرمهای قدیمی خود مشهور است. «هرم خمیده» و «هرم سرخ» متعلق به عصر سنفرو، بنیانگذار دودمان چهارم پادشاهی مصر باستان، در این گورستان قرار دارند.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین سالن های زیبایی در تهران
دیوارنگارههای جدید در یک «مصطبه» کشف شدهاند. مصطبهها گونهای آرامگاه در مصر باستان بودند که به صورت بنایی با سقف صاف و دیوارهای شیبدار به سمت بیرون ساخته میشدند. بسیاری از شخصیتهای مهم در تاریخ کهن مصر در چنین آرامگاههایی دفن شدهاند.
مصطبه جدید یافتشده از سنگ و آجرهای گلی پختهنشده و در ابعاد ۸ متر در ۱۲ متر ساخته شده است. این مقبره دارای ۷ اتاقک دفن، یک اتاقک مخصوص کاسههای سفالی و موارد دیگر مورد استفاده برای مراسم تدفین است.
بر اساس کتیبههای یافت شده بر روی یک در کاذب آهکی عظیم، مقبره متعلق به مردی به نام «سنبنبف» است که به همراه همسرش «ادوت» در وزارتخانه مربوط به اداره ساکنان منطقه کاخ خدمت میکرده است.
شکل مصطبه همراه با کتیبهها، تصاویر و سفالهای موجود در داخل آن نشان میدهد که قدمت آرامگاه به اواخر قرن پنجم یا آغاز سلسله ششم مصر باستان یعنی تقریباً ۲۳۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد.
منبع یورونیوز
برای تبلیغ در برترین ها کلیک کنید.