چه کسانی از ثروت جهان بیشترین سود را می برند؟
بازارهای مالی در سال گذشته میلادی پس از تحمل ریزشهای سال ۲۰۲۲، شاهد رشد شدیدی بودند که به افزایش بیش از ۴ درصدی ثروت خالص جهانی کمک کرد. با این حال، رشد ثروت مالی در اروپای غربی تا حدودی ملایمتر بود.
بر اساس گزارش امسال «ثروت جهانی» که از سوی گروه مشاوران مالی بوستون (BCG) تهیه شده است، ارزش داراییها در سراسر جهان در سال ۲۰۲۳ به ۴۷۷ تریلیون دلار (۴۴۱ تریلیون یورو) افزایش یافت.
این افزایش نشان دهنده یک رشد ۴.۳ درصدی در «ثروت کل» است که عمده آن ناشی از بهبود در بخش «ثروت مالی» است که نزدیک به ۷ درصد رشد داشته است. اصطلاح ثروت مالی، به بخشی از ثروت کلی اطلاق میشود که داراییهای واقعی مانند مستغلات و زمین و همچنین بدهیها را در بر نمیگیرد.
این ارزیابی بهعنوان نشانهای مثبت بویژه پس از سپری کردن دوره سخت همهگیری کووید تلقی میشوند. آن دوران، نرخهای بهره بالا رفت و ارزش پول در سراسر جهان کاهش یافت.
کل ثروت جهان در سال ۲۰۲۲، تنها ۰.۲ درصد افزایش یافت، و در همین مدت، ثروت مالی ۴ درصد کاهش یافته بود.
با این حال، گزارش گروه مشاوران مالی بوستون خاطرنشان میکند که هنوز بهبودی کامل حاصل نشده است. افزایش ۴.۳ درصدی ثروت کل در مقایسه با متوسط نرخ رشد سالانه ۷.۱ درصدی که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ به دست آمده است، هنوز اندک است.
با نگاهی به دوره ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳، نرخ رشد سالانه ثروت خالص در آمریکای لاتین (۷.۹ درصد) و پس از آن خاورمیانه و آفریقا (۷.۸ درصد) بالاترین میزان بود.
در مقایسه با نرخ رشد سالانه پیشبینیشده برای سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸، خاورمیانه و آفریقا با ۱۰ درصد در بالای جدول قرار دارند و پس از آن آمریکای لاتین دیده میشود.
با وجود این افزایش چشمگیر، اما این بدان معنا نیست که این مناطق ثروتمندترین مناطق جهان باشند. برعکس، ثروتهای جهان عمدتاً در آمریکای شمالی و پس از آن در منطقه آسیا و اقیانوسیه و سپس اروپای غربی متمرکز شده است.
در این گزارش آمده است که «ثروت مالی در اقتصادهای توسعهیافته آمریکای شمالی و اروپای غربی در سال ۲۰۲۲ ضربه شدیدی خورد، اما هر دو منطقه در سال ۲۰۲۳ بهبود را تجربه کردند.»
منبع وبسایت یورونیوز