چرا خاطرات اولیه زندگیمان را به یاد نمی آوریم؟

سایت برترین ها

اگر متوجه شده‌اید که تقریباً هیچ چیز از دوران نوزادی، کودکی و سال‌های قبل از مدرسه را به یاد نمی‌آورید، شما تنها نیستید.
اکثر افراد از دوران کودکی خود خاطرات بسیار کمی دارند یا به کل هیچ خاطره‌ای ندارند. این پدیده به «فراموشی کودکی» (Infantile Amnesia) معروف است و به ناتوانی در به یادآوردن رویدادها و تجربیات قبل از حدود سن سه یا چهار سالگی گفته می‌شود.
محققان هنوز به‌طور کامل مطمئن نیستند که چه عواملی باعث فراموشی کودکی می‌شود، اما احتمالاً ترکیبی از عوامل بیولوژیکی و روان‌شناختی در این موضوع نقش دارند.
این بدان معنا نیست که کودکان یاد نمی‌گیرند یا تجربه ندارند، بلکه فقط مقدار بسیار کمی از آنچه را که اتفاق می‌افتد می‌توانند به خاطر بیاورند.
هرچند احتمال یادآوری خاطرات پس از سن سه یا چهار سالگی بیشتر می‌شود، مطالعات نشان داده‌اند که حتی تا سن هفت سالگی نیز بسیاری از خاطرات اولیه به راحتی فراموش می‌شوند.
فراموشی کودکی شامل ناتوانی در به یادآوردن وقایع مهمی مانند جشن تولد یک‌سالگی یا اولین قدم‌هایی که برداشته‌اید، می‌شود. همچنین بعید است که جزئیات کوچک‌تری مانند رنگ دیوار اتاقتان، اسباب‌بازی‌های مورد علاقه‌تان یا غذاهایی را که در دوران نوزادی خورده‌اید به یاد بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا