طومار هرکولانیوم
سه دانشجو برای اولین بار از دانش هوش مصنوعی برای خواندن ستونهای یکی از ۱۸۰۰ طومار پاپیروسی استفاده کردند که همراه با هزاران یادگار دیگر، هنگام فوران کوه «وزوویوس» در ایتالیا در سال ۷۹ پس از میلاد، زیر انبوهی از خاکستر دفن شده بودند.
شهر هرکولانیوم در نزدیکی شهر پمپئی در جنوب ایتالیا واقع شده و این شهر نیز در جریان فوران آتشفشان سال ۷۰ پس از میلاد ویران شده است.
در جریان کاوشهای باستانشناسی این شهر، بیش از ۸۰۰ طومار در یک ویلای روم باستان کشف شده که اکنون در کتابخانهای در ناپل نگهداری میشوند.
در تمام این سالها هرگونه تلاش برای باز کردن و خواندن این طومارهای شکننده با شکست مواجه شده بود تا اینکه سه دانشجو موفق شدند به کمک ماشینهای کدنویسی مجهز به هوش مصنوعی، ۱۵ ستون را در یک طومار بخوانند.
این موفقیت در چهارچوب مسابقهای حاصل شد که چالش «وزوویوس» نام داشت؛ مسابقهای که برای برنده آن یک گلدان گرانبها به عنوان جایزه نیز در نظر گرفته شده بود.
این سه دانشجو عبارت بودند از یوسف نادر (دانشجوی دکترا از آلمان)، لوک فاریتور از ایالات متحده و جولیان شیلیگر از سوئیس که اکنون بطور مشترک صاحب این جایزه بزرگ ۷۰۰ هزار دلاری هستند.
برای تبلیغات در برترین ها کلیک کنید.