تنفس درست، کلید رهایی از درد و تنش های مزمن

سایت برترین ها بهترین دندانپزشکان تهران

به جای تمرکز بر آنچه «تنفس شکمی» نامیده می‌شود‌ بر تحرک دنده‌ها و عملکرد دیافراگم تمرکز کنید.

اگر مدتی است با تنش‌های مداوم، وضعیت بدنی نامناسب یا دردهای آزاردهنده دست‌وپنجه نرم می‌کنید، بد نیست به شیوه تنفستان هم نگاهی بیندازید، زیرا نحوه نفس کشیدن شما نه‌تنها بازتابی از کیفیت حرکت بدنتان است، بلکه قادر است آن را به سمت بهتر شدن تغییر دهد.

بیشتر مردم تنفس را فرایندی حیاتی و ابزاری برای کاهش استرس می‌دانند (همان نفس عمیق بکش، عمیق بیرون بده)، اما شیوه تنفس می‌تواند این را هم نشان دهد که شما چقدر کارآمد و موثر حرکت می‌کنید و بهبود دادن آن به بدنتان کمک می‌کند از چرخه معیوب تنش، فقدان تعادل و فشار رهایی یابد.

به‌ گزارش سی‌ان‌ان، وقتی تنفس کم‌عمق و تند باشد، فقط تبادل اکسیژن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، بلکه بنیان عملکرد کل بدن را نیز به هم می‌ریزد. الگوهای نادرست تنفس باعث محدودیت در حرکت، مشکل در وضعیت بدن، دردهای مزمن و افزایش خطر آسیب می‌شوند.

این الگوهای معیوب تنفس به‌ویژه در دنیای پرتنش و متمرکز بر صفحه‌نمایش امروز، در میان تمام اقشار رایج شده است، اما این تنفس نادرست را هم می‌توان با آگاهی بیشتر از الگوهای درست و تمرین تکنیک صحیح به مدت چند دقیقه در روز اصلاح کرد.

تنفس یکی از ابتدایی‌ترین الگوهای حرکتی بدن است که به طور متوسط بیش از ۲۳ هزار بار در روز اتفاق می‌افتد و انقباض‌های دیافراگم در آن نقشی کلیدی دارد. در زمان استرس، بدن به طور طبیعی وارد حالت سمپاتیک یا «جنگ یا گریز» دستگاه عصبی می‌شود که نتیجه آن، تنفس‌های سریع‌تر و کم‌عمق‌تر از بخش بالایی قفسه سینه است. این الگوی تنفسی به مرور زمان و به‌ویژه در شرایط استرس مزمن، به الگوی پیش‌فرض تنفس شما تبدیل می‌شود.

در این حالت، به‌ جای آنکه ریه‌ها و قفسه سینه به‌طور افقی منبسط شوند، تنفس بیشتر به صورت عمودی (در قفسه سینه و گردن) انجام می‌شود. این الگوی تنفس از بالای قفسه سینه، دیافراگم را دور می‌زند و عضلات گردن و شانه‌ها را مجبور می‌کند کار اصلی کشیدن هر نفس را بر عهده بگیرند.

وقتی دیافراگم به‌درستی عمل نمی‌کند، نمی‌تواند نقش ثانویه‌ خود را به‌عنوان تثبیت‌کننده وضعیت بدن، ایفا کند، زیرا درگیر شدن واقعی مرکز بدن (core) به هماهنگی این ماهیچه بزرگ با عضلات عمقی شکم و کف لگن نیاز دارد.

منبع: ایندیپندنت_فارسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/barcomblog/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464