تاثیر مهر طلبی بر بیماری های جسمی

به گفتهی دکتر Sanguan، مهرطلبی میتونه واقعاً باعث بیماریهای جسمی بشه.
– ناتوانی در “نه” گفتن، ریشهی بسیاری از بیماریهای مزمنه.
– استرس مزمن، فرسودگی، اضطراب و افسردگی، نتیجهی مستقیم رابطههای ناسالم، مرزهای مبهم و فشاریه که به خودت وارد میکنی.
– حدود ۸۰٪ بیماریها به نوعی با استرس در ارتباط هستن.
– ریشهی بسیاری از مشکلات جسمی اینه که فرد نمیتونه با ناراحتی، تنش یا تعارض کنار بیاد، و برای فرار از اون، مدام خودش رو نادیده میگیره یا دیگران رو راضی میکنه.
– این فشار، باعث اختلال در ارتباط بدن و ذهن میشه و به سلامت کلی آسیب میزنه.
مهرطلبی موجب چه بیماری هایی می شود؟
استرس مزمن
افراد مهرطلب معمولاً برای راضی نگه داشتن دیگران فشار زیادی به خود وارد میکنند. این وضعیت باعث استرس مزمن میشود که میتواند:
سیستم ایمنی را ضعیف کند و زمینهساز بیماریهای قلبی شود.
باعث مشکلات گوارشی (مثل زخم معده، سندرم روده تحریکپذیر) گردد و سردردهای مزمن و میگرن ایجاد کند.
سرکوب احساسات
مهرطلبها معمولاً احساسات واقعی خود را نشان نمی دهند تا کسی ناراحت نشود. این سرکوب احساسی باعث تنشهای عضلانی و دردهای مزمن (مانند درد شانه، گردن یا کمر)، مشکلات تنفسی (احساس تنگی نفس، بدون علت فیزیکی واضح) و بیخوابی یا اختلال خواب می شود.
فرسودگی جسمی
افراد مهرطلب اغلب نمیتوانند نه بگویند و همیشه خود را درگیر کار و کمک به دیگران میکنند، حتی به قیمت سلامتی خود. در نتیجه خستگی مفرط یا سندرم خستگی مزمن، کاهش انرژی و ضعف بدنی و اختلال در هورمونهای بدن (بهخصوص کورتیزول) را موجب می شود.
خودخوری و اضطراب
مهرطلبی میتواند باعث اضطراب مداوم، خودسرزنشی و در نهایت افسردگی شود. این حالات روانی هم به نوبه خود تأثیر جسمی دارند، مانند:
دردهای روانتنی
افزایش فشار خون
اختلالات اشتها (پرخوری عصبی یا کماشتهایی)
تضعیف سیستم ایمنی
استرس، اضطراب و فرسودگی ناشی از مهرطلبی باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود و فرد را در برابر بیماریهای ویروسی، باکتریایی و حتی سرطانها آسیبپذیرتر میکند.
نتیجه این که مهرطلبی شدید نه تنها روان فرد را درگیر میکند بلکه میتواند سلامت جسمی او را نیز به خطر بیندازد. درمانهایی مانند رواندرمانی، تمرین قاطعیت، مراقبه، یوگا و یادگیری “نه گفتن” به افراد کمک میکند تا تعادل روانی و جسمی بهتری پیدا کنند.