امیدی تازه برای کمبود عضو پیوندی
زنی ۵۳ ساله اهل آلاباما، پنجمین بیماری است که در ایالات متحده کلیهای از خوکی با اصلاح ژنتیکی دریافت کرده است. برخلاف موارد پیشین که دریافتکنندگان ظرف دو ماه جان خود را از دست دادند، لونی در وضعیت جسمانی بهتری قرار دارد. این دستاورد میتواند گامی امیدبخش در حل بحران کمبود اعضای اهدایی باشد.
توانا لونی در سال ۱۹۹۹ یکی از کلیههای خود را به مادرش اهدا کرد، اما کلیه دیگر او چند سال بعد به دلیل عوارض ناشی از بارداری از کار افتاد.
این زن ۵۳ ساله اهل آلاباما یکی از معدود افرادی است که کلیهای از یک خوک با اصلاح ژنتیکی دریافت کرده است. به گفته بیمارستان «NYU Langone» در نیویورک، او در حال حاضر تنها فرد زنده در جهان است که عضوی از یک حیوان در بدن خود دارد.
لونی در یک کنفرانس خبری که سه هفته پس از عمل جراحی برگزار شد، گفت: «از ته دل خوشحالم و احساس میکنم با دریافت این هدیه، فرصتی دوباره برای زندگی پیدا کردهام.»
بیگانهپیوندی یا پیوند ناهمسان، که به معنای پیوند اعضا از یک گونه به گونه دیگر است، سالها بهعنوان یکی از چالشهای بزرگ و پیچیده علم پزشکی مطرح بوده است. آزمایشهای اولیه روی پستانداران اولیه موفقیتآمیز نبود، اما پیشرفتهای اخیر در فناوری ویرایش ژن و کنترل واکنشهای ایمنی، این هدف را به واقعیت نزدیکتر کرده است.