قوی ترین شواهد وجود حیات فرازمینی کشف شد

دانشمندان در تحولی بالقوه تاریخی توانستند با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب به «قویترین شواهد مبنی بر وجود حیات در خارج از منظومه شمسی» دست یابند. آنها در جو سیارهای با فاصله ۱۲۴ سال نوری از زمین اثرات شیمیایی گازهایی را شناسایی کردند که بر روی زمین تنها از طریق فرآیندهای زیستی تولید میشوند.
گازهای دیمتیلسولفید و دیمتیلدیسولفید که در مشاهدات تازه دانشمندان از طریق تلسکوپ فضایی جیمز وب کشف شدهاند، بر روی زمین تنها توسط موجودات زنده، عمدتا میکروارگانیسمهایی مانند فیتوپلانکتونها تولید میشوند.
بنابر اعلام دانشمندان، این کشف میتواند نشاندهندهی وجود حیات میکروبی گسترده در سیاره K2-18 b باشد. آنها در عین حال اعلام کردند که این یافتهها همچنان نمیتواند به عنوان «اعلام وجود حیات» محسوب شود، بلکه شواهد زیستی بالقوه، یعنی شاخصی از وجود فرآیندهای زیستی است و باید با احتیاط بررسی شود.
نیکو مادوسودان، دانشمند اخترفیزیک موسسه نجوم دانشگاه کمبریج بریتانیا گفت: «این لحظهای تحولآفرین در جستجوی حیات فرامنظومهای است. ما نشان دادیم که میتوان با تجهیزات کنونی، نشانههای زیستی را در سیاراتی با قابلیت زیست بالقوه، شناسایی کرد. ما وارد عصر اخترزیستشناسی رصدی شدهایم.»
او همچنین افزود که تلاشهای بسیاری برای یافتن نشانههای حیات در درون منظومه شمسی از جمله مریخ، زهره و قمرهای منجمد مختلف در جریان است.
سیاره K2-18 b جرمی حدود ۸.۶ برابر و قطری حدود ۲.۶ برابر زمین دارد. این سیاره در «منطقه قابل سکونت» ستارهاش و در خارج از منظومه شمسی قرار دارد.