چه صبحانه ای به محافظت از قلب کمک می کند؟
تحقیقات جدید نشان داده که در موضوع صبحانه، هم اندازۀ وعدهها و هم کیفیت تغذیه، نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد؛ بویژه برای افراد مسنی که در معرض خطر بیماریهای قلبی هستند.
پیش از این برخی از تحقیقات ثابت کرده بودند که میان نخوردن صبحانه و خطر متابولیک قلبی بالاتر، ارتباطاتی وجود دارد. به همین دلیل گروهی از پژوهشگران اسپانیایی در جریان تحقیق اخیر درصدد برآمدند حوزهای را بررسی کنند که تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته بود؛ یعنی اینکه چگونه کالری دریافتی و کیفیت رژیم غذایی صبحانه میتواند به مرور زمان بر سلامت قلب و عروق تأثیر بگذارد.
کارلا الخاندارا پرز وگا، پژوهشگر بیمارستان «دل مر» بارسلون و مرکز «CIBER» برای چاقی و تغذیه میگوید: «ترویج عادات خوب برای داشتن یک صبحانه سالم میتواند به کاهش خطر سندرم متابولیک و دیگر بیماریهای مزمن مرتبط با پیری کمک کند و در نتیجه کیفیت زندگی را بهبود بخشد.»
در این تحقیق که گزارش آن در مجله تغذیه، سلامت و پیری منتشر شده، بطور ویژه اثرات رژیم غذایی مدیترانهای و سبکهای زندگی بر سلامت قلب و عروق مطالعه شده است.
در جریان این تحقیق، وضعیت سلامت ۳۸۳ بزرگسال که بین ۵۵ تا ۷۵ سال داشتند، برای مدت ۳ سال مورد بررسی قرار گرفت.
این تحقیق به کسانی که نمیدانند یک صبحانه ایدهآل چیست، پیشنهاد میکند که ۲۰ تا ۳۰ درصد کالری روزانه خود را با خوردن صبحانه دریافت کنند. مثلا برای فردی که روزانه ۲۰۰۰ کالری غذا میخورد، این به معنای صبحانهای بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ کالری است.
از نظر کیفیت نیز باید به وعدههای غذایی متعادلی فکر کرد که حاوی غلات کامل، پروتئینهای بدون چربی، چربیهای سالم، میوهها و سبزیجات هستند و در عین حال باید مصرف غذاهای فرآوریشده حاوی قندهای اشباع شده و چربیهای ناسالم را محدود کرد.
به این ترتیب، اگرچه صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است، اما اینکه چه بخورید و چگونه آن را بخورید، مهم است و این مطالعه بار دیگر نشان داد که داشتن مقدار مناسبی از مواد غذایی با کیفیت بالا، یکی از کلیدهای سلامت متابولیک است.