پارکینسون با مصرف مکرر غذاهای فوقفراوریشده ارتباط دارد

ویشوام سانکاران: مطالعات پیشین مصرف مکرر غذاهای فوقفراوریشده را با مشکلاتی مانند چاقی، بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودرس مرتبط دانستهاند.
مطالعهای جدید نشان میدهد افرادی که بهطور منظم غذای فوقفراوریشده مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که چنین غذاهایی نمیخورند، ممکن است برای بروز نشانههای اولیه بیماری پارکینسون در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشند.
غذاهای فوقفراوریشده، نانهای تولید انبوه، چیپس، غلات صبحانه و نوشابههای گازدار را شامل میشوند که حاوی نگهدارندهها، رنگها و طعمدهندههای مصنوعی و همچنین افزودنیهایی مانند امولسیفایرها هستند.
مطالعات پیشین مصرف مکرر غذاهای فوقفراوریشده را با مشکلاتی مانند چاقی، بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودرس مرتبط دانستهاند.
اکنون، مقالهای که در مجله «نورولوژی» (Neurology) منتشر شد، نشان میدهد که مصرف منظم غذاهای فوقفراوریشده با نشانههای اولیه بیماری پارکینسون ارتباطی قوی دارد؛ نشانههایی که ممکن است به علائم شدیدتری مانند لرزش و کندی حرکت تبدیل شوند.
شیانگ گائو، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه فودان چین، گفت: «پژوهش ما نشان میدهد که خوردن بیش از حد غذای فراوریشده، مانند نوشابههای شیرین و تنقلات بستهبندیشده، ممکن است نشانههای اولیه بیماری پارکینسون را تسریع کند.»
«داشتن یک رژیم غذایی سالم بسیار حیاتی است، زیرا با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای تخریبکننده عصبی مرتبط است و انتخابهای غذایی امروز میتوانند بر سلامت مغز ما در آینده بهطور قابلتوجهی تاثیر بگذارند.»
این مطالعه ۴۳ هزار نفر با میانگین سنی ۴۸ سال را بررسی کرد که در آغاز مطالعه، دچار بیماری پارکینسون نبودند. وضعیت سلامت آنها بهمدت ۲۶ سال از طریق پرسشنامههای منظم و معاینههای پزشکی پیگیری شد.