مومیایی های 5000 ساله مصری چه بویی می دهند؟

سایت برترین ها

در نگاه اول استشمام بوی یک جسد باستانی ممکن است ایده‌ای چندش‌آور به نظر برسد. با این حال عده‌ای از پژوهشگران در راستای تحقیقات علمی‌شان چنین تجربه‌ای را انجام داده‌اند.

سسیلیا بمبیبره، مدیر تحقیقات مؤسسه میراث پایدار در کالج دانشگاهی لندن، در این باره می‌گوید: «در فیلم‌ها و کتاب‌ها معمولاً افرادی که بوی اجساد مومیایی‌شده را استشمام می‌کنند، دچار سرنوشت وحشتناکی می‌شوند.»

وی با این حال می‌افزاید: «ما اما از خوشایند بودن این بوها شگفت‌زده شدیم.»

در این مطالعه از تحلیل‌های شیمیایی و گروهی از افراد که بوها را آزمایش کردند استفاده شد تا رایحه‌های منتشرشده از ۹ مومیایی که برخی از آن‌ها ۵ هزار سال قدمت داشتند به دست آید.

این مومیایی‌ها یا در انبار نگهداری می‌شدند و یا در موزه مصر در قاهره به نمایش گذاشته شده بودند.

عباراتی مانند «چوبی»، «ادویه‌ای» و «شیرین» از جمله توصیفاتی بودند که بیشتر شبیه به یک جلسه تست مزه شراب به نظر می‌رسیدند تا یک آزمایش بو کردن مومیایی. با این حال محققان می‌گویند اجساد باستانی چنین بوهایی را از خود متصاعد می‌کردند.

پژوشگران همچنین «نت‌های گل‌دار» (رایحه‌های گرفته‌شده از گل‌ها) را نیز در بوها شناسایی کردند که احتمالاً از رزین‌های کاج و سرو کوهی که در فرآیند مومیایی‌سازی استفاده می‌شده، ناشی شده‌اند.

دکتر بمبیبره، یکی از نویسندگان این تحقیق، می‌گوید هدف از این مطالعه بررسی علمی بوی مومیایی‌ها به‌صورت نظام‌مند بود زیرا این موضوع همیشه برای عموم مردم و پژوهشگران جذاب بوده است.

در مصر باستان، بو نقش مهمی در فرآیند مومیایی‌سازی داشت. در این فرآیند از روغن‌ها، موم‌ها و مواد معطر برای حفظ بدن و همچنین روح فرد برای زندگی پس از مرگ استفاده می‌شد.

مومیایی شدن در دنیای باستان عمدتاً برای فراعنه و اشراف انجام می‌شد، چرا که بوهای خوشایند نمادی از پاکی و الوهیت محسوب می‌شدند. در حالی که بوهای نامطبوع نشانه‌ای از فساد و زوال بودند.

پژوهشگران از کالج دانشگاهی لندن و دانشگاه لیوبلیانا در اسلوونی، این مطالعه را بدون تماس مستقیم با مومیایی‌ها انجام دادند.

این کار با استفاده از تجهیزات تخصصی جهت اندازه‌گیری مولکول‌های هوا، که از تابوت‌ها و اجساد منتشر می‌شدند، ممکن شد. هدف این بود که مشخص شود این بوها متعلق به خود مومیایی‌ها هستند یا ناشی از آفت‌کش‌ها، مواد نگهدارنده، کپک یا باکتری‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا