مشاده پرنده کمیاب نیمه نر و نیمه ماده پس از یک قرن

سایت برترین ها

کلمبیا با اکوسیستم‌های متنوع و خیره‌کننده‌اش شامل رشته‌کوه‌ها، باتلاق‌ها، سواحل کارائیب و جنگل‌های بارانی آمازون بیش از هر کشور دیگری روی زمین زیستگاه گونه‌های متنوع پرندگان است.

بنابراین وقتی هامیش اسپنسر، استاد زیست‌شناسی تکاملی در دانشگاه اوتاگو نیوزیلند، قصد کرد که برای یک سفر تحقیقی به این کشور سفر کند امیدوار بود چند پرنده جالب و غیرعادی را آنجا ببیند.

با این حال در ذخیره‌گاه طبیعی و ایستگاه تغذیه پرندگان دون‌میگل در حدود ۱۰ کیلومتری جنوب‌ غربی شهر مانیسالس کلمبیا او چیزی فراتر از آنچه تصورش را می‌کرد به دست آورد: یک پرنده عسل‌کِش سبز کوچک (با نام علمی Chlorophanes spiza )، که در جنگل‌های مختلف از جنوب مکزیک تا برزیل زیست می‌کند.

در این مرکز میوه‌های تازه و آب‌قند در دسترس پرندگان گذاشته می‌شود تا پرنده‌شناسان بتوانند از نزدیک و بهتر رفتار پرندگان را زیر نظر بگیرند.

عسل‌کِش سبز مشاهده‌شده اما دارای پرهایی بسیار غیرعادی بود؛ سمت چپ بدن او با پرهای درخشان و سبز پوشیده شده بود که رنگ رایجی برای جنس ماده‌ این پرنده است. در حالی که در سمت راست، پرها به رنگ آبی رنگین‌کمانی بود که عموما نشان‌دهنده یک عسل‌کِش نر است.

این پرنده در واقع یک «ژیناندرومورف» یا به اصطلاح نیمی ‌ماده و نیمی نر بود. دکتر اسپنسر در این باره گفت: «این باور نکردنی بود. ما خوش‌شانس بودیم که آن را دیدیم.»

ژیناندرومورفی (Gynandromorphism) در انواع پرندگان و همچنین حشرات، سخت‌پوستان و سایر موجودات ثبت شده است اما در مجموع یک پدیده نسبتا نادر به شمار می‌رود.

دکتر اسپنسر می‌گوید تنها نمونه قبلی از این مورد بیش از یک قرن پیش گزارش شده بود و بر اساس یک نمونه موزه بود. آن پرنده روی بدنش الگوی مخالفی را نشان می‌داد: با پرهای جنس ماده در سمت راست و پرهای جنس نر در سمت چپ.

برای تبلیغات در برترین ها کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا