زمین چگونه می تواند در برابر سیارک ها از خود دفاع کند؟

احتمال بسیار کمی وجود دارد که یک سیارک با قابلیت نابودی یک شهر کامل در کمتر از هشت سال آینده به زمین برخورد کند. با این حال به گفته کارشناسان، حتی اگر چنین سیارکی به سمت ما در حرکت باشد، بشر قادر به دفاع از خود در برابر این تهدید است.
ناسا روز سهشنبه اعلام کرد که احتمال برخورد یک سیارک تازه کشف شده به زمین در ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ به ۳.۱ درصد افزایش یافته است؛ این بالاترین احتمال تخمین زده شده برای برخورد چنین سنگ فضایی بزرگی در پیشبینیهای مدرن است.
ریچارد مویسل، رئیس دفتر دفاع سیارهای آژانس فضایی اروپا در نخستین واکنش به سوالی در باره احتمال بالای برخورد سیارک به زمین، به خبرگزاری فرانسه گفت: «نگران نباشید و وحشت نکنید.»
همانطور که اخترشناسان دادههای بیشتری جمعآوری میکنند، انتظار میرود احتمال برخورد مستقیم به تدریج افزایش یابد و سپس به سرعت به صفر کاهش پیدا کند.
با این حال، حتی در صورت وقوع نامحتمل افزایش این احتمال به ۱۰۰ درصد، ریچارد مویسل تأکید میکند که «ما بیدفاع نیستیم.»
در این گزارش برخی از روشهایی که بشریت میتواند با استفاده از آن سیارک تازه کشف شده معروف به «وایآرفور۲۰۲۴» را منحرف یا نابود کند، یادآوری شده است:
برخورد فضاپیما به سیارک
تنها یک استراتژی دفاع سیارهای تاکنون روی یک سیارک واقعی آزمایش شده است.
در سال ۲۰۲۲، ناسا در ماموریت دارت (DART – آزمایش تغییر مسیر دوگانه سیارک)، یک فضاپیما را عمداً با سیارک ۱۶۰ متری دیمورفوس برخورد داد و موفق شد مدار آن را به دور یک سیارک بزرگتر تغییر دهد.
بروس بتس، دانشمند ارشد انجمن سیارهای غیرانتفاعی به خبرگزاری فرانسه گفت که یکی از مزایای این طرح این است که میتوانیم سیارک «وایآرفور۲۰۲۴» را با چندین فضاپیما برخورد دهیم و نحوه تغییر مسیر آن توسط هرکدام را مشاهده کنیم.
تخمین زده میشود که این سیارک کشفشده در آذر ماه، ۴۰ تا ۹۰ متر عرض داشته باشد که بدین ترتیب ابعاد آن قریباً نصف سیارک دیمورفوس است.
ریچارد مویسل، رئیس دفتر دفاع سیارهای آژانس فضایی اروپا هشدار داد که «باید مراقب بود تا در این کار زیادهروی صورت نگیرد.»
وی افزود که اگر فضاپیما بخشی از سیارک را نابود کند، ممکن است «تکههای جدا شده» همچنان به سمت زمین حرکت کنند.
بروس بتس، دانشمند ارشد انجمن سیارهای غیرانتفاعی نیز یادآور شد: اگر چنین اتفاقی محل برخورد نهایی روی زمین را تغییر دهد، مثلاً محل برخورد «از پاریس به مسکو» تغییر پیدا کند، احتمالاً مشکلات بزرگی را در زمین ایجاد خواهد کرد.
منبع: یورونیوز