راه حل علمی و ساده برای رفع بوی سیر دهان
سیر یک ماده غذایی دوگانه است: از یک سو خوراکی و ادویهای عالی برای طعم دادن به غذاهاست و از سوی دیگر، عامل بوی بد دهان است. اما چرا سیر چنین تأثیری دارد و چگونه میتوان از شر آن خلاص شد؟
دانشمندان به تازگی یک ماده غذایی معجزهآسا کشف کردهاند که سادگی و کارآمدی آن ممکن است بسیاری را شگفتزده کند.
در واقع خود سیر خام بوی قوی ندارد، اما هنگامی که یک حبه سیر خرد شده یا پوستکنده میشود، مواد شیمیایی تولید میشوند که عامل متصاعد شدن بوی بد هستند. این بو، به خصوص پس از هضم و واکنشهای شیمیایی در دهان و دستگاه گوارش، بیشتر آشکار میشود.
وقتی یک سلول سیر بریده میشود، آنزیمی به نام آلییناز آزاد میکند که در تماس با هوا به آلیسین تبدیل میشود؛ مادهای که باعث بوی تند سیر خام است. آلیسین خیلی سریع به ترکیبات آلی گوگردی بدبو تجزیه میشود که پس از هضم به سختی از بدن خارج میشوند.
نگران نباشید، بوی سیر اجتنابناپذیر نیست. سالهاست که راهکارهای مختلفی برای پنهان کردن یا حذف بوی سیر معرفی شده، اما پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو راهحل مؤثری برایش پیدا کردهاند: ماست طبیعی.
دانشمندان سیر خام را در ظروف شیشهای قرار داده و میزان ترکیبات گوگردی فرّار را قبل و بعد از تماس با منابع مختلف چربی و پروتئین اندازهگیری کردند. نتایج نشان داد که ماست پرچرب ۹۹٪ از ترکیبات بدبو را کاهش میدهد. این نتایج با پژوهشهای قبلی که شیر پرچرب را به عنوان راهحلی مؤثر برای رفع بوی سیر معرفی کرده بودند، مطابقت دارد.