دانشمندان توانستند دکمه نخوردن را در مغز کشف کنند!

دانشمندان دانشگاه کلمبیا نورونهای ویژهای را در مغز کشف کردهاند که سیگنال میدهند تا خوردن را متوقف کنیم. در حالی که بسیاری از مدارهای تغذیهای در مغز تنظیمکننده میزان دریافت غذا هستند، نورونهای این مدارها تصمیم نهایی برای توقف غذا خوردن را میگیرند!
این نورونهای تازه شناساییشده که پیشتر بهعنوان بخشی از این مدارها شناخته نشده بودند، در ساقه مغز—قدیمیترین بخش مغز مهرهداران—قرار دارند. این کشف میتواند راه را برای درمانهای جدید چاقی هموار کند.
الکساندر نکتو، پزشک-دانشمند در دانشکده پزشکان و جراحان واگلوس دانشگاه کلمبیا که این پژوهش را همراه با سریکانتا چودری، پژوهشگر ارشد در آزمایشگاه نکتو، انجام داده است، میگوید:
“این نورونها با هر نورون دیگری که در تنظیم احساس سیری نقش دارد، متفاوت هستند. سایر نورونهای مغز معمولاً محدود به درک غذای وارد شده به دهان، میزان پر شدن معده یا مواد مغذی جذبشده از غذا هستند. اما نورونهایی که ما کشف کردهایم، به نظر میرسد که همه این اطلاعات را یکپارچه میکنند و حتی فراتر از آن عمل میکنند.”
مغز چگونه متوجه میشود که بدن بهاندازه کافی غذا خورده است و چگونه این اطلاعات را پردازش کرده و باعث توقف خوردن میشود؟
پیشتر، پژوهشگران سلولهای تصمیمگیرنده را تا ساقه مغز ردیابی کرده بودند، اما سرنخها در همانجا متوقف شده بودند.
نکتو و چودری از تکنیکهای جدید تکسلولی استفاده کردند که امکان بررسی دقیق یک ناحیه از مغز و شناسایی انواع مختلف سلولها را فراهم میکند—سلولهایی که تاکنون به سختی از یکدیگر قابلتمایز بودند.
منبع scitechdaily.com