برای اولین بار در جهان زنی در بریتانیا که بدون رحم به دنیا آمده بود، توانست صاحب فرزند شود.

زن ۳۶ سالهای در بریتانیا که بدون رحم به دنیا آمده بود، توانست پس از دریافت پیوند رحم برای اولین بار صاحب فرزند شود. رویدادی که یک نقطه عطف در علم پزشکی این کشور محسوب میشود.
«گریس دیویدسون» در ۱۹ سالگی به بیماری نادری تشخیص داده شد که بهموجب آن رحم سالمی نداشت و امکان بارداری و زایمان را از دست داده بود.
در سال ۲۰۲۳، خواهرش رحم خود را در قالب برنامهی اهدای زنده به او اهدا کرد. این نخستین عمل موفق پیوند رحم در بریتانیا بود.
بنا بر اعلام مرکز درمانی «امپریال کالج هلثکر»، خانم دیویدسون پس از درمانهای باروری توانست در ماه فوریه از همین رحم اهدایی و از طریق عمل سزارین دختری به دنیا آورد. حال مادر و نوزاد خوب گزارش شده است.
دکتر ایزابل کیروگا، جراح در بنیاد خیریه پیوند رحم بریتانیا که هزینه عمل را تأمین کرده، گفت: «پیوندها معمولاً برای نجات جان انجام میشوند، اما در این مورد، ما توانستیم کیفیت زندگی را ارتقا دهیم و حتی زندگی جدیدی خلق کنیم.»
به گفته این بنیاد، تولد این نوزاد حاصل بیش از ۲۵ سال پژوهش در زمینهی پیوند رحم بوده است.
در سطح جهانی، تاکنون بیش از ۱۰۰ پیوند رحم انجام شده که بیش از ۵۰ مورد آن منجر به تولد نوزادان سالم شدهاند. نخستین زایمان موفق در این حوزه، سال ۲۰۱۴ در سوئد گزارش شد.
طبق برآورد سرویس سلامت ملی بریتانیا، از هر ۵ هزار زن در این کشور، یک نفر بدون رحم به دنیا میآید. این روش درمانی میتواند برای زنانی که به دلایل مختلف مانند بیماریهای نادر یا درمان سرطان رحم خود را از دست دادهاند، جایگزینی برای سرپرستی یا رحم جایگزین (رحم اجارهای) فراهم کند.
دکتر آمنه لاهوتی اشکوری
جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ ناباروری و IVF
💎بالاترین درصد موفقیت “آی وی اف”
💎تعیین جنسیت قبل از بارداری
دارای بورد تخصصی جراحی زنان و زايمان و نازايی
دوره آموزشی نازايی و تکنيک های کمک باروری (IVF و IUI)
دوره آموزشی جراحی لاپاراسکوپی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دوره آموزشي جراحی لاپاروسکوپی انجمن بين المللی جراحی های کم تهاجمی زنان ISGE در ايتاليا