آیا چاقی مفرط یک بیماری است؟
کارشناسان جهانی با پیشنهاد تقسیمبندی جدید و معیارهای دقیقتر، به دنبال بازنگری در تعریف چاقی مفرط و سوءبرداشتهای رایج هستند.
کمیسیون ۵۶ نفره کارشناسان در مقالهای که در مجله «Lancet Diabetes & Endocrinology» منتشر شده، میگوید: «اینکه آیا چاقی مفرط یک بیماری است یا نه، به یکی از جنجالیترین و بحثبرانگیزترین موضوعات در پزشکی مدرن تبدیل شده است.»
از یک سو به دلیل اینکه چاقی مفرط به وضوح با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی، برخی سرطانها و مشکلات دیگر سلامت مرتبط است، سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادها آن را یک «بیماری مزمن و پیچیده» میدانند.
و از سوی دیگر فعالان مخالف «چاقیهراسی» نیز میگویند به دلیل اینکه بسیاری از افراد که به عنوان چاق مفرط تعریف میشوند، هیچ مشکل جدی زمینهای ندارند و زندگی سالم و فعالی را دنبال میکنند، این افراد به طور خودکار بیماری تلقی نمیشوند.
در عین حال، برخی بیماران و پزشکان معتقدند که چاقی مفرط باید به عنوان یک بیماری در نظر گرفته شود تا توجه و سیاستگذاریهای بلندپروازانهای برای مقابله با این مسئله به عنوان یک بحران سلامت عمومی جلب شود.
دکتر علی اکبر مروتی
دکتر علی اکبر مروتی دارای بورد تخصص جراحی، فوق تخصص جراحی پلاستیک_زیبایی و ترمیمی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۸۷ می باشند. ایشان با علم و تجربه وافر و با انجام بیش از هزاران جراحی موفق در زمینه زیبایی از جمله پزشکان مسلط و سرشناس و منصف در این مقوله می باشند. همچنین ایشان عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران می باشند. شماره نظام پزشکی ایشان ۶۰۴۳۷ می باشد. ایشان دارای بیش از ۱۷ سال سابقه جراحی می باشند.