چرا توصیه می شود به جای نمک های معمولی از نمک های دیگر استفاده شود؟

بر اساس تخمینهای سازمان جهانی بهداشت هر ساله ۱.۹ میلیون مرگ در سراسر جهان به مصرف بیش از حد نمک رخ میدهد.
دههها است که کم کردن مصرف نمک، بخشی از راهنمای تغذیهای در سطح بینالمللی بوده است. دلیل این توصیه نیز روشن است: مصرف بیش از حد سدیم در نمک میتواند به سلامتی آسیب برساند.
مصرف زیاد سدیم باعث افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا میشود، مشکلی که میلیونها نفر در سراسر جهان (شامل تقریباً یک سوم بزرگسالان) را تحت تأثیر قرار داده است.
فشار خون بالا به ویژه از این جهت مهم است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و بیماریهای کلیوی را افزایش میدهد.
سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند که مصرف روزانه سدیم نباید بیش از ۲ گرم باشد، اما متوسط مصرف روزانه مردم بیش از دو برابر این مقدار است (حدود ۴.۳ گرم در روز).
یکی از بزرگترین موانع کاهش مصرف نمک این است که مردم باید به طعم کمنمکتر عادت کنند و همچنین روشهای سنتی آشپزی تغییر کند. این موضوع هم برای افرادی که در خانه غذا میپزند و هم برای صنعت غذا چالشبرانگیز بوده است.
این هفته، سازمان جهانی بهداشت دستورالعملهای جدیدی منتشر کرد که در آن توصیه شده است مردم نمک معمولی را با جایگزینهایی که سدیم کمتری دارند، جایگزین کنند.
یکی از مهمترین جایگزینهای نمک معمولی، نمک غنیشده با پتاسیم (Potassium-enriched salt) است. در این نوع نمک، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است.
کارشناسان میگویند نمک غنیشده با پتاسیم با کاهش مصرف سدیم و افزایش دریافت پتاسیم، به سلامت بدن کمک میکند. هر دو عامل میتوانند فشار خون را کاهش دهند.
مطالعات نشان دادهاند که همچنین جایگزینی نمک معمولی با نمک غنیشده با پتاسیم، خطر بیماریهای قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس را کاهش میدهد.
مزیت کلیدی این جایگزینی این است که میتوان نمک غنیشده با پتاسیم را مستقیماً به جای نمک معمولی استفاده کرد، زیرا ظاهر، کاربرد و طعم آن تقریباً مشابه است.
چند مانع بر سر راه گستردهتر شدن مصرف این نمک وجود دارد. افرادی که دچار بیماری پیشرفته کلیوی هستند، نمیتوانند پتاسیم را بهدرستی دفع کنند و به همین خاطر این محصول برای آنها مناسب نیست.